Обратно към категорията

Сливенският музей разработи учебни помагала, свързани с траките и Римската цивилизация

Добавено на: 17.11.2021 08:29
   

Регионалният исторически музей "Д-р Симеон Табаков" в Сливен разработи по проект учебни помагала, свързани с траките и Римската цивилизация, съобщиха от културната институция.
Проектът, реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата, цели да запознае децата с откритите в Сливенски регион находки от този период, като същевременно допринесе за затвърждаването и обогатяването на знанията им по интересен и достъпен начин. Сред музейно-образователните пособия са работна тетрадка, съобразена с учебното съдържание по История и цивилизации за пети клас, мемори карти и пъзели, на които са представени съхраняваните в РИМ - Сливен артефакти. Помагалата са дело на екип от музея и са продължение на осъществения през 2019 г. проект "Музеят - място за учудване, въображение и любопитство".
По думите на директора на музея Николай Сираков, РИМ-Сливен е сред най-богатите в страната по отношение на експонати от тракийското културно наследство и чрез тези проекти популяризира своята експозиция сред най-младите. Целта е знанията да достигат до учениците чрез забавление.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!