Обратно към категорията

Спортният клуб по акробатика „Стефан Данчев“ с медали от Световната купа и Международния турнир „Акро Къп Бургас“  

Добавено на: 14.05.2024 12:16
   

589 акробати от 17 държави премериха сили на Световната купа по спортна акробатика, която се проведе в Бургас. Успоредно със състезанието, състояло се в дните от 10 до 12 май, се проведе и Международният турнир „Акро Къп Бургас“. На родна земя се състезаваха представители на Австралия, Армения, Азербайджан, Белгия, Канада, Германия, Великобритания, Израел, Ирландия, Исландия, Казахстан, Молдова, Полша, Словакия, Украйна, САЩ и домакините от България.

Сред участниците бе и сливенският клуб по акробатика „Стефан Данчев“, който отново показа високо ниво и се представи достойно.

Във възрастовата група от 11 до 16 години женската тройка в състав Петя Георгиева, Деница Пашалова и Мириям Мехмедов станаха сребърни медалисти в темпова комбинация и в многобой.

Във възрастовата група от 8 до 16 години Ивон Николова, Евелина Николова и Дария Караджова завоюваха бронзови медали. От 8 до 15 години Анна Василева и Гергана Топчиева, Нели Гавова и Десислава Георгиева спечелиха бронз, съответно в балансова и в темпова комбинация.

Бронз отиде и при Симона Петрова, Габриела Василева и Мия Недкова в балансова комбинация. Тази възрастова група успя да спечели и купа.

„Браво на всички медалисти! Браво и на всички деца без медал, но с достойно представяне и на крачка от медалите. Продължаваме борбата! Помнете, че падането е опит, борбата е характер, да не се отказваш, е живот!“, заявиха треньорите на сливенския клуб Виолета Бинева и Елеонора Петрова.

Атрактивното събитие се състоя в новопостроената спортна зала „Арена Бургас“.

Организатори на шампионата са Българска федерация по спортна акробатика, клуб по спортна акробатика “Черноморец ” и Община Бургас. 

 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!