Обратно към категорията

Светият синод касира избора за Сливенски митрополит. Ще има нов вот по старата процедура

Добавено на: 12.03.2024 13:56
   

Светият синод касира избора за Сливенски митрополит. Ще има нов вот по старата процедура. Решението беше обявено от старозагорския митрополит Киприан.

„Според Устава на БПЦ касирането на проведения епархийски избор за Сливенски митрополит е окончателно. Възлага на Варненския митрополит да продължи да управлява Сливенска епархия и да проведе нови избори за митрополит”, прочете дядо Киприан.

„Според Устава на БПЦ касирането на проведения епархийски избор за Сливенски митрополит е окончателно. Възлага на Варненския митрополит да продължи да управлява Сливенска епархия и да проведе нови избори за митрополит”, прочете дядо Киприан

С това решение на Синода се възлага на митрополит Йоан пълна финансова и имотна ревизия на сливенската епархия. Варненският владика Йоан трябва да провери и списъка с епархийски избиратели - дали отговарят на Устава на БПЦ.

Относно оспорваната поправка за избор на епархийски лидери, днешното решение на Синода гласи, че наредбата от 24 февруари за избор за епархийски наместници е неприложима към този момент.
Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!