Обратно към категорията

Ученици от ОУ „Д-р Иван Селимински“ посетиха Община Сливен  

Добавено на: 01.06.2022 12:36
   

Ученици от 5, 6 и 7 клас от ОУ „Д-р Иван Селимински“, заедно с класните си ръководители, посетиха Община Сливен. Там те бяха приети от зам.-кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова, която ги поздрави за открития урок по родолюбие и изтъкна значимата роля на Сливен за страната през годините – от миналото до днес.

„Сливен е бил водещ възрожденски и индустриален център, родно място на родолюбиви българи и будители. Пожелавам ви винаги да се гордеете с него, да го  носите в сърцето си, да го обичате“, заяви по време на срещата си с учениците Пепа Чиликова.  Тя ги  запозна с основните функции на кмета на общината Стефан Радев и част от звената на институцията. В рамките на обиколката гостите посетиха зала „Май“, където традиционно се провеждат заседанията на Общински съвет-Сливен, Ритуална зала за бракосъчетанията и Центъра за административно обслужване.

Пред зам.-кмета те споделиха най-добри впечатления от посещението си в Общината. То е част от инициативата на училището по повод 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Освен урок по родолюбие, тя включва урок на открито, при който децата в извънучилищна среда имат възможност да приложат на практика наученото и да придобият нови знания. В рамките на деня те споделиха още, че са успели да посетят едни от най-емблематичните места на Сливен – площадите „Хаджи Димитър“ и „Васил Левски“, Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, Драматичния и Държавния  куклен театър, Галерия „Май“ и др. 

 

--


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!