Обратно към категорията

Ученици от две сливенски гимназии посетиха окръжната прокуратура в града, за да се включат в инициативата „Ден на отворени врати“

Добавено на: 02.05.2024 11:59
   

Ученици от сливенските ГПЗЕ „Захари Стоянов“ и ПМГ „Добри Чинтулов“ посетиха съдебната плата в Сливен, за да вземат участие в традиционната инициатива „Ден от отворени врати“. Тази година тя бе проведена съвместно между Окръжна прокуратура-Сливен и Окръжен съд-Сливен. Учениците имаха възможност да проведат беседа с прокурорите Ваня Белева и Виолета Калайджиева, както и с председателя на окръжния съд Мартин Данчев.

Магистратите разясниха на гостите какъв е териториалния обхват на прокуратурата, както и ролята на всяка от страните в досъдебното и съдебно производства.

Учениците проявиха интерес към наказателната отговорност за престъпленията, свързани с наркотичните вещества. Интерес предизвикаха и наказанията, които законът предвижда за водачи на превозни средства, управляващи след употреба на алкохол и наркотици, както и спрямо тези допуснали пътнотранспортни произшествия, довели до смърт.

След като получиха отговори на всички зададени въпроси гостите получиха възможност да се снимат за спомен в съдебна зала, носейки прокурорски тоги.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!