Обратно към категорията

Улиците „Ал. С. Пушкин“ и „Петко Д. Петков“ в Сливен стават еднопосочни  

Добавено на: 01.08.2023 15:05
   

Улиците „Ал. С. Пушкин“ и „Петко Д. Петков“ стават еднопосочни с цел облекчаване на трафика, особено на възлови места – около ОУ „Димитър Петров“ и около Военна болница. Идеята е заложена в Плана за организация на движението в известния като руски квартал в града и е част от Генералния план за организация на движението в Сливен, който се въвежда поетапно.

Планът беше представен на среща с жители на квартала с участието на заместник-кмета Камен Костов, началника на „Пътна полиция“-Сливен гл. инспектор Илиян Николов и Стойко Димитров – инженер, специалист по организация на движението, участвал в изготвянето на Плана.

Присъстващите подкрепиха единодушно въвеждането на еднопосочно движение по двете големи улици, но предложиха да не се въвежда във вътрешните, по-малки улички. Бяха направени две предложения от граждани и те ще бъдат включени в Плана. Първото предложение е еднопосочна да стане отсечка от улица „Стефан Султанов“, която се намира между училището и магазин за хранителни стоки. Там се получава  голямо задръстване и преминаването на леки и товарни автомобили е затруднено. Еднопосочната отсечка ще бъде от ул. „Георги Данчев“ до края на оградата на училището.

Второто предложение на гражданите е да остане двупосочен по участъкът по ул. „Пушкин“ от „Бургаско шосе“ до втората пресечка, преминаваща край оградата на военна болница, излизаща от квартал „Стоян Заимов“. Така ще се улесни достъпът на излизащите от квартала и те ще могат да се включват в движението, както досега.

Главната цел на Плана за организация на движението е повишаване безопасността за пешеходци и автомобили. Експертите имат готовност от днес да започнат да поставят знаци, като процесът ще е поетапен и през първите дни на новата организация шофьорите няма да бъдат санкционирани, съобщи гл. инспектор Николов. Той информира, че с въвеждането на еднопосочното движение по двете големи улици значително ще се улесни преминаването на автомобили, които в града през последните години са се увеличили двойно. Всеки ден се регистрират около 50 автомобила в Сливен, а се прекратява регистрацията на 10 автомобила.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!