Обратно към категорията

Военният духов оркестър обра овациите с вечни хитове, Чинтулови напеви и славният марш „Сливенци при Драва“  

Добавено на: 27.10.2023 07:04
   

Военният духов оркестър в Сливен успя да създаде истинско празнично настроение с вечерен концерт на открито пред сградата на Общината. На 26 октомври музикантите събраха аплаузите с богат и разнообразен репертоар от стилове и жанрове – от вечните хитове на Франк Синатра, Карлос Сантана, джазовата пиеса „Афтършок“, балканските ритми на Горан Брегович до любими български шлагери и Чинтуловите възрожденски мелодии, които цяла България пее. Публиката чу солови изпълнения на саксофон и тромпет, както и на вокалистката Милена Гемеджиева.

Акцент в програмата постави още в началото на концерта маршът „Сливенци при Драва“, посветен от композитора Дико Илиев на Единадесети сливенски пехотен полк. Военният духов оркестър е създаден като оркестър на славния полк през 1886 година. Самият композитор е бил част от това музикално семейство през 40-те години на миналия век. Той е придобил популярност и с други творби. Сред тях е и известното Дайчово хоро, с което завърши концертът.

Военният духов оркестър на военно формирование 22 220 /Център за подготовка на специалисти – Сливен/ е сред разпознаваемите в страната,  носител е на награди и отличия. В него участват отлични музиканти, мнозина от тях владеят не само по един музикален инструмент. Ръководител е диригентът Калин Гемеджиев. Формацията е част от всички празнични събития в града.

Еуфорията на площада продължи до късно с живите кукли на кокили на групата за огнено шоу „Дивинитас“.  Селфи за спомен си направиха деца и младежи, семейства, много възрастни също се присъединиха към тях.

Празникът бе подарък от Общината за сливенци по случай празника на града.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!