Обратно към категорията

Явлението Емануил Иванов гостува в Сливен

Добавено на: 09.01.2023 11:10
   

Емануил Иванов привлече вниманието на международната музикална общност след блестящия му успех – Първа награда на международния конкурс за пианисти „Феручо Бузони“ през 2019 в Италия. Това постижение на 20-годишния музикант беше последвано от концертни ангажименти в някои от най-престижните зали в света. Освен в миланската “Ла скала”, Емануил Иванов изнася солови рецитали във Франция, Италия, Германия, Австрия, Кипър, Обединеното кралство, Полша, Япония и др. Свири с водещи оркестри в целия свят и изпълненията му се излъчват в най-реномираните музикални медии.  

Роденият през 1998 в град Пазарджик пианист, е носител и на цяла колекция други награди в големи международни конкурси като „Алесандро Казагранде”, „Скрябин-Рахманинов”, „Павел Серебряков”, „Лист-Барток”, „Млади виртуози”, „Дину Липати” и др.

В четвъртък, 26 януари 2023, от 18.30ч. в зала “Сливен”, ще чуем виртуозния музикант под диригентската палка на вече познатия в Сливен изключително талантлив диригент, Цанислав Петков. 

Заедно със Симфоничен Оркестър Сливен, ще изпълнят амбициозна и мащабна програма от двама велики композитори. 

Вторият концерт за пиано, оп.83 от Йоханес Брамс, съдържа един от най-сложните текстове и е атестат за техническа и музикантска зрелост на пианиста, и често е определян като симфония с облигатно пиано. Произведението се оценява и в своето време, и днес като един от най-величествените образци в клавирния репертоар. Осмата, предпоследна симфония на Бетовен, е най-кратката по времетраене и първоначално е била замислена като концерт за пиано. Точно в периода на нейното написване, композиторът преминава през тежки емоционални изпитания - именно от тогава датира и известното писмо “До моята безсмъртна любима”. 

Билетите за събитието се продават онлайн, в epaygo.bg и на касата на зала “Сливен”.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!