Обратно към категорията

Започват проверки на язовирите в област Сливен

Добавено на: 04.09.2023 15:22
   

Междуведомствена комисия, назначена със заповед на областния управител Марин Христов, започна проверка на язовирите в област Сливен, съобщиха от областната администрация.

Обект на проверката са 114 язовира, включително язовирът за питейни води „Асеновец“ и за напояване -„Жребчево“. Ще бъдат обхванати 63 язовира, които са първа и втора степен на потенциална опасност от тристепенната класификация, проверката ще бъде извършена в периода от 4 до 20 септември. Останалите язовири, които са трета степен на потенциална опасност, в зависимост от последиците при освобождаването на съхраняваните в тях води се проверяват на всеки три години.

Преобладаващата част от язовирите са общинска собственост,14 са тези, които се стопанисват от частни сдружения за напояване или други лица. Общо 35 язовира са предадени в собственост на Държавното предприятие за управление и стопанисване на язовири.

Заместник-областният управител Чавдар Божурски призова за отговорно отношение по време на проверките, за да бъдат предотвратени евентуални бедствия и аварии.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!