Обратно към категорията

Засилени проверки за ползване на обезопасителни системи

Добавено на: 06.04.2022 09:48
   

На територията на ОДМВР-Сливен е в ход специализирана операция за контрол по използване на обезопасителните системи в превозните средства. Акцията се провежда от 4 до 10 април у нас и във всички страни, членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция ROADPOL, в чийто фокус е ползването на обезопасителни системи– колани, детски столчета, каски. В хода на акцията специално внимание се отделя на ползването на обезопасителни системи при превоза на деца, както и на колани от пътниците в превозните средства.

Статистиката сочи, че за една година в страната са установени близо 100 000 случая на този вид нарушения. По закон, в България ползването на колан е задължително и за водача, и за пътниците, независимо дали са на предната или задната седалка.

Санкцията за неизползване на обезопасителни системи е глоба от 50 лева за онзи, който е установен без колан или каска, независимо дали е пътник или водач. Спрямо водачите по закон е регламентирано и отнемането на 6 контролни точки.

Важно е да се знае още, че за шофьор, който превозва пътник без колан, каска, или дете, без то да е в обезопасително столче, е предвидено наказание –глоба от 50 лева и отнемане на 6 контролни точки.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!