Обратно към категорията

Затвориха незаконна кланица в индустриалната зона на Сливен

Добавено на: 21.04.2022 09:33
   
Незаконна кланица е установена при специализирана операция на Икономическа полиция в Сливен. Акцията е осъществена на 20 април, съвместно с екип на Областна дирекция по безопасност на храните в Сливен с цел противодействие на нарушения  и престъпления по линия "Търговия" за нерегламентиран добив и продажба на месо на територията на областта.
В хода на операция е установен обект в индустриалната зона  на град Сливен, в който се извършва нерегламентирано клане на дребни преживни животни. В хладилна камера, изградена в обекта, са намерени 29 броя заклани животни и животински продукти. Собственикът на обекта не е предоставил необходимите ветеринарни документи за произхода на закланите животни. Служителите на ОДБХ са  иззели закланите животни и са ги предали на екарисаж.
На място е установен и иззет неистински печат за маркиране на трупно месо. По случая в сектор „Противодействие на икономическата престъпност“-Сливен е започната предварителна проверка. 
Съвместните операции на ОДМВР-Сливен и ОДБХ продължават в рамките на предприетите мерки за обезпечаване  сигурността преди и по време на празничните и почивни дни- Великден, празниците 1 май и 6 май – Гергьовден. 

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!