Обратно към категорията

По-безопасни и достъпни улици за жителите на Ямбол: ремонтни дейности в квартал „Диана“, ул. "Руен", изграждане на пешеходни алеи

Добавено на: 27.10.2023 13:25
   

Община Ямбол продължава да изпълнява поетите ангажименти пред гражданите за подобряване на пешеходната и пътната инфраструктура в кварталите на града. Вече започнаха и ремонтните дейности на компрометирани улици в комплекс „Диана“ - в участъците от бл. 4 до бл.12 и от бл.19 до ул. „Надежда“. Сега те са с мрежовидни пукнатини, множество деформации и разрушения на асфалтовата настилка, на места липсват и тротоари.

В момента се полага маркировката на улица "Руен". Реконструкцията и основният ремонт на улицата приключиха успешно, като подобренията осигуряват по-удобен и безопасен транспорт за жителите на града. "Руен" е важна транспортна артерия в жилищен комплекс "Възраждане" и сега предлага удобен достъп до новия търговски комплекс през ул. “Индже Войвода”, както и пряк достъп до Крайречния булевард в посока към квартал "Аврен". Преди началото на ремонтните дейности, Община Ямбол и "Водоснабдяване и канализация" ЕООД - Ямбол съвместно извършиха подмяна на главния водопровод и водопроводните отклонения, за да подобрят водоснабдяването в района. Реконструкцията на улица "Руен" включва пълно възстановяване на пътното платно с два пласта асфалт, обособяване на нови паркоместа, изграждане на нови тротоари и бордюри, както и създаване на комбинирана алея за велосипедно и пешеходно движение.

Работи се и по новата пешеходна и велосипедна алея от кръстовището на училище "Христо Смирненски" до комплекс "Д-р Дончев".

Дейностите по пешеходната алея пред Средновековната ямболска крепост също приключват.

Тези ремонти са част от по-голяма програма за подобряване на пешеходната, вело и пътната инфраструктура в Ямбол, с които се цели да бъде създадена по-добра и достъпна градска среда. Исканията на гражданите се взимат под внимание, и дейностите ще се извършват поетапно на територията на града.

Община Ямбол се извинява на жителите и гостите на града за причинените неудобства по време на ремонтите.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!