Обратно към категорията

В с. Роза ще се състои благотворителен концерт за 5-годишния Митко от Ямбол, който се бори с две онкологични заболявания

Добавено на: 08.08.2022 15:25
   

В село Роза на 14 август от 20:00 часа ще се състои благотворителен концерт за лечението на 5-годишния Митко от Ямбол. Детето се бори с две онкологични заболявания – остра лимфобластна левкемия и остра миелоидна левкемия. Това съобщиха на брифинг в община Тунджа инициаторите на кампанията за лечението Цонка Добрева и Петя Димитрова.

По думите им необходимата сума за лечението на момченцето е 700 хил. лева, като до момента са събрани около 380 хил. лева. Детето е на повторно лечение в Израел, след една неуспешна трансплантация на костен мозък с донорски клетки от бащата. Състоянието на Митко в момента е влошено и кампанията е спешна. Необходима е втора трансплантация, за която донор ще бъде майката.

Кметът на община Тунджа Георги Георгиев обяви, че ще бъдат отпуснати 10 хил. лева за лечението на детето. Средствата са от благотворителния фонд на Коледния бал на общината. Местната управа също започва благотворителна кампания.

Активна кампания тече и в различни фейсбук групи – „Заедно за Митко“, „Мамите на Ямбол“, „Да върнем усмивката на малкия Митко“ и др.

Средства могат да се даряват чрез PayPal: kararadev-dmtr@abv.bg; по дарителската сметка на името на детето – BG42 UNCR 7000 1524 6654 90, BIC: UNCRBGSF, титуляр: Димитър Димитров Карарадев; по личната сметка на семейството – BG46 UBBS 8002 1056 0316 40, BIC: UBBSBGSF; чрез дарителска платформа - https://pavelandreev.bg/campaign/dari-jivot-na-mitko.

Източник:БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!