Обратно към категорията

По-строгите мерки не са се отразили на безработицата в ямболско

Добавено на: 04.12.2020 08:59
   

3532-ма са към днешна дата (4 декември) регистрираните безработни в бюрата по труда от Ямболска област, установи проверка на 999 в електронния регистър на Агенцията по заетостта.

Въпреки затварянето на заведенията и обучителните центрове със заповедта на здравния министър за удължаване на извънредната епидемична обстановка, няма засилване на наплива към трудовите борси. В момента регистрираните безработни са дори по-малко от месец септември, когато в бюрата по труда на област Ямбол бяха записани 3613 души.

През последната седмица на месец ноември (23-29 ноември) са се регистрирали 122-ма. Работа със съдействието на трудовите посредници са започнали 56 души.

Обявените свободни работни места в бюрата по труда в ямболско към 4 декември са 69.

И този месец Бюрото по труда в Ямбол ще провежда планираните срещи на регистрираните безработни с трудовия им посредник дистанционно, съобщиха от бюрото.

Търсещите работа могат да се свържат с трудовия си посредник от личния си телефон, да изпратят съобщение по електронната поща или чрез своя профил в модула "Личностен профил на търсещо работа лице".

За предпазване от разпространение на епидемията изнесените услуги, които извършват служители на бюрото по труда в населени места, все още са отменени.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!