Обратно към категорията

По-висока разкриваемост отчитат ямболските полицаи

Добавено на: 03.04.2022 12:03
   

68.03 % процента разкриваемост на регистрираните престъпления отчита Областна дирекция на МВР-Ямбол, провери 999. По-високи резултати отчитат Районните управления в Стралджа и Ямбол.

През 2021 г. са регистрирани 1389 престъпления, 45 % от които са в областния град. Разкрити от тях са 945, както и още 200 от минали периоди.

В Ямбол, община Тунджа и Елхово се наблюдава тенденция на повишаване на броя на децата на възраст 14-17 години, които извършват престъпления. Общо 73 са проявите от непълнолетни, регистрирани на територията на областната дирекция на МВР, срещу 53 за предходната 2020 г. 37 от тези престъпления са в областния град, в това число съвкупление с малолетно лице, притежание и разпространение на наркотици, кражби и повреждане на имущество.

Блудство и секс с малолетни, извършени от деца на възраст 14-17 години, са регистрирани и в община Тунджа. Там под отговорност са привлечени 23-има непълнолетни, основно за кражби.  

В община Стралджа разкритите непълнолетни извършители на престъпления са само 5, основно за кражби и увреждане на имущество.  

Жените, които са разкрити като извършители на престъпления през миналата година, са общо 84, докато през 2020 г. са били 103. Две от жените са подведени под отговорност, заради лоши грижи към децата си, сред регистрираните престъпления са също измама, притежание на наркотици, продажба на цигари без бандерол и др.

Районните управления в областта и секторите за противодействие на икономическата престъпност и на криминалната престъпност са заловили и 139 чужденци, извършители на престъпления. 81 от тях са регистрирани в Районно управление – Елхово. Престъпленията, за които са привлечени под отговорност, са продажба на акцизни стоки без бандерол и причиняване на телесни повреди при шофиране по непредпазливост.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!