Обратно към категорията

13,5 % избирателна активност в Ямбол към 11.00

Добавено на: 29.10.2023 12:08
   

8 080 души или 13.49% от общия брой избиратели са гласували до 11:00 часа в Ямбол, съобщи председателят на ОИК Ямбол Ани Канева. Сигнал за заснет вот е постъпил в общинската комисия. В секция № 30 в града избирател е заснел бюлетината си и начинът, по който е гласувал. От Общинската избирателна комисия са разпоредили заснетата бюлетина да бъде отбелязана за недействителна, а гласоподавателя няма право на повторен вот.

Получени са няколко сигнала за разположени агитационни материали в близост до избирателни секции. Дадени са указания за премахването им.

Сигнал е постъпил за гласуване с чужди карти в секции в училищата „Петър Берон“ и „Йордан Йовков“, в подобни случаи представителите на секционните комисии следва да се обърнат към органите на реда. В Районната прокуратура в Ямбол до момента са постъпили 8 сигнала за нарушения.

59 917 са избирателите с право на глас в Община Ямбол, разпределени в 105 секции на територията на града. В Ямбол гласуваме с две бюлетини – за кмет на общината и за общински съветници. Вотът в цялата страна, според решението на ЦИК, е само с хартиени бюлетини. Следващата обобщена информация за избирателната активност в Ямбол очакваме от ОИК в 16.45.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!