Обратно към категорията

15 земеделци в Ямболско са глобени за неспазване на мерките за пожарна безопасност

Добавено на: 20.08.2021 09:52
   

В Ямболска област по време на жътвената кампания са санкционирани 15 земеделски стопани за палене на стърнища и използване на неотговаряща на пожарната безопасност техника. Актовете за административни нарушения са в размер от 50 до 1000 лева. Това съобщи комисар Кольо Гяуров от Районната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".
Според него, въпреки че към момента пожарите в региона са два пъти по-малко, рискът не е отминал. Произшествията през последния месец и половина са 125 спрямо 243 през същия миналогодишен период. Очакваните до края на август високи дневни температури и сухата тревна растителност са предпоставка за възникване на нови пожари. Най-сложно е потушаването на стихията в пограничните райони, а най-често огънят тръгва от запустели имоти и сухи треви, каза още началникът на ямболската пожарна.
Доброволчески отряди има в четири от петте общини в областта. Те са снабдени с необходимата екипировка и лични предпазни средства, но до този момент не се е наложило да се прибягва до тяхната помощ.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!