Обратно към категорията

17 престъпления са разкрити при специализирана полицейска операция, проведена на територията на ОДМВР - Ямбол

Добавено на: 19.01.2023 11:00
   

Мащабната акция за противодействие на конвенционалната престъпност бе осъществена вчера от служители на ОДМВР- Ямбол съвместно със служители на ЗЖУ – Бургас и с представители на НАП-Бургас и РДГ-Сливен. В хода на полицейските действия за извършени престъпни деяния за срок до 24 часа са задържани 6 мъже. Установено лице, обявено за общодържавно издирване, извършени са проверки на 18 лица от криминалния контингент. Разкрити са 17 престъпления. Образувани са 5 досъдебни производства, от които: 1 за принуда, като в хода на разследването 31-годишен мъж е привлечен в качеството му на обвиняем и постановено задържането му за срок от 72 часа; 1 за незаконно притежание на оръжие; 2 за кражба от частен дом и 1 за незаконно притежание и разпространение на акцизни стоки. Започнати са и 12 преписки за предварителна проверка.

Извършени са проверки в 14 пункта за черни и цветни метали, 13 заложни къщи,  13 автоморги, сервизи и депа, 32 питейни и увеселителни заведения, 62 търговски обекта и места за подслон. Съставени са 5 акта от представителите на НАП във връзка с неотчитане на обороти в търговски обекти и 2 акта от представители на  РДГ-Сливен за нарушения на Закона за горите.

В рамките на операцията са проверени общо 948 лица и 758 МПС.От контролните органи са съставени 96 акта за констатирани различни административни нарушения, съставени са 29 протокола по чл. 64 и чл. 65 ЗМВР и са наложени 83 глоби по фиш.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!