Обратно към категорията

На 17 януари Ямбол отбелязва 145 години свобода

Добавено на: 13.01.2023 14:14
   

На 17 януари, вторник, Община Ямбол ще почете 145-та годишнина от освобождението на града от османско робство. Празничното честване ще започне в 11:00 часа пред паметната плоча до Общински детски комплекс на улица „Търговска“№27, където на 5 януари 1878 година /стар стил/, около 16:00 часа, са посрещнати войниците от 23-ти Донско-казашки полк, командвани от полковник Николай Яковлевич Бакланов.

Празникът ще започне с кратка музикално-поетична програма и ще продължи с приветствие от кмета на община Ямбол Валентин Ревански, благодарствен молебен и ритуал по поднасяне на венци и цветя в знак на признателност.

В церемонията ще участват представителни части от гарнизон Ямбол, официални лица, патриотични организации, граждани, Духов оркестър при НЧ „Съгласие-1862“.

След поднасянето на венци и цветя на паметната плоча шествие ще се отправи към Паметника, дали живота си за националното ни Освобождение, където отново ще бъдат поднесени цветя.

В 12:00 часа във фоайето на Общински детски комплекс – Ямбол ще бъде открита тематична изложба от фонда на Художествена галерия „Жорж Папазов“, посветена на Освобождението на града. Творбите са на големи български художници – Борис Ангелушев, Борис Денев, Ганчо Карабаджаков, Иван Димов и др.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!