Обратно към категорията

22 нарушения са констатирани от контролните органи в тричасова полицейска операция

Добавено на: 06.10.2023 16:17
   

Съвместна специализирана операция по метода „широкообхватен контрол“ се проведе днес /06.10.2023 г./ за времето от 09:00 до 12:00 часа, на път I-7/ пистата  до село Тенево/ и бул. „Европа“ в Ямбол. В акцията участваха служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР –Ямбол, РУ-Ямбол и РУ-Тунджа, както и представители от териториалните структури на Агенция „Пътна инфраструктура“, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“,  Агенция "Митници" и БГТОЛ.

В рамките на операцията, са проверени общо  176   МПС и   201  граждани. За наличието на алкохол в издишания от тях въздух проверени по надлежния ред 47 водачи на МПС бяха -няма нарушения. Паралелно водачите бяха проверявани на изправност на документи, за притежание на съответното свидетелство за управление на МПС, за сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, за преминат годишен технически преглед на моторното превозно средство. От контролните органи на дирекцията  са установени 22 нарушения по Закона за движение  по пътищата, за които са съставени 5 акта за установяване на административно нарушение и са наложени17 глоби по фиш. Връчени са 34 ел. фиша. Установен един водач да управлява МПС след употреба на наркотични вещества. От другите контролни органи е взето отношение по 1 случай, съгласно компетентността им.

Операциите за осигуряване безопасността на движението, ограничаване на предпоставките за настъпване на тежки пътно-транспортни произшествия и превенция на нарушенията на Закона за движение продължават.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!