Обратно към категорията

26 октомври ще е почивен и празничен за боляровци

Добавено на: 20.10.2023 13:54
   

26 октомври за служителите на общинската администрация, общинските звена, училища и ДГ „Здравец“ и филиали ще бъде почивен, но присъствен ден. Такава заповед издаде временно изпълняващата длъжността кмет Нина Терзиева във връзка с Празника на града на Димитровден.

Със същата заповед Нина Терзиева предлага и на ръководителите на частни фирми и фирми с държавно участие и на държавните институции на територията на община Болярово обяват 26 октомври за неработен, за да могат служителите им да се включат пълноценно в празника.

Припомняме, че Болярово отбелязва своя Ден с богата програма.

Проявите, посветени на празника, започнаха още на 18 октомври със състезателни игри за най-малките в Детска градина „Здравец“. На 20 октомври там ще бъдат организирани и рисунка на асфалт, занимания с апликации и театрализирани игри. Освен в детската градина в Болярово, спортни надпревари ще бъдат организирани и във филиалите във Воден и в Стефан Караджово на 19 октомври. А наградите са осигурени от Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.

МКБППМН осигурява награди и за спортната дисциплина по лека атлетика, която организира на 24 октомври Средно училище „Д-р Петър Берон“ за учениците от 1 до 12 клас в централната част на града. Стартът ще е от 12.30 часа.

Празникът на Димитровден по традиция ще започне с тържествена литургия в храм „Свети Димитър“ от 9.00 часа. След нея, в 11.30 часа отец Дамян ще поведе литийното шествие с иконата на светеца от православния храм до центъра на града.

Ще бъдат поднесени и цветя пред паметника на загиналите във войните боляровци, в знак на благодарност към всички герои, отдали живота си за свободата и независимостта на Родината ни.

В 12.00 часа на 26 октомври ще започне тържественият ритуал по издигане на националния трикольор, знамето на община Болярово и флага на Европейския съюз. След него отец Дамян ще отслужи празничен водосвет за здраве, благополучие и благоденствие на всички жители и гости на общината. Приветствие към тях ще поднесе Нина Терзиева, временно изпълняваща длъжността кмет на общината.

В 12.30 часа е началото на концертната програма на местни състави.

Ути Бъчваров ще зарадва отново жителите на Болярово със свое кулинарно шоу с участието на ученици от професионалните паралелки за готвачи към Средно училище „Д-р Петър Берон“. То ще се проведе в централната част на града с начален час 15.30.

За втори път съвместно с местни винопроизводители общината ще отбележи и Международния ден на винения сорт мавруд.

В Деня на Болярово по традиция се провежда и изложение-базар на местните продукти и изделия. Община Болярово вече приема заявки от производители и търговци.     

Празничният концерт на Калинка Згурова, Славка Калчева и Манол Михайлов ще започне в 18.00 часа. За финал са предвидени огнено шоу и заря.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!