Обратно към категорията

310 медици от ямболско са заявили желание да се ваксинират за COVID-19

Добавено на: 11.12.2020 13:37
Снимки: Областна администрация - Ямбол
   

310 медицински лица от област Ямбол, в това число лекари и медицински персонал от болниците, общопрактикуващи лекари, лаборанти, фармацевти са изразили желание да се ваксинират, след стартиране кампанията по ваксинация, информираха от РЗИ.

Заради повишената заболеваемост, от днес със заповед на директора на РЗИ Ямбол и след решение на Областния медицински съвет в държавната болница „Св. Пантелеймон“ Ямбол се разкриват допълнително 10 легла за лечение на пациенти с COVID 19, за сметка на вътрешното отделение.

След ограничаване дейността на общинската болница в Елхово и невъзможността и да приема и лекува пациенти с коронавирусна инфекция и пневмонии, препоръката на Медицински съвет, останалите фактически две активни болници в Ямбол, да приемат предимно болни от област Ямбол.

Анализът на РЗИ и медицинския съвет сочи, че през последните две седмици на областно ниво се наблюдава тенденция на нарастване на заболеваемостта и броя на пациентите с ковид до нивата на 766 души на 100 хиляди. Отчетената смъртност е средната за страната, като според медицинските експерти една от причините за нея е, че пациентите отиват в болничните заведения в много тежко състояние.

Именно затова и едно от посланията и призивите на медицинските лица към хората е да не се самолекуват, да обръщат внимание на себе си и близките си и навреме да търсят медицинска помощ. Със стартиралата работа на лабораторията в болницата резултатите от изследванията се получават бързо и своевременно пациентите се насочват за кой болничен сектор са.“, категоричен бе директорът на болницата д-р Димитър Рунков.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!