Обратно към категорията

С 37 гласа "за" съветниците приеха новия план за развитие на Ямбол

Добавено на: 01.04.2021 08:27
   

Планът за интегрирано развитие на Община Ямбол за периода 2021 - 2027 г. беше приет снощи от общинските съветници с пълно мнозинство.

Визията, която се поставя в него, е „Ямбол – зелен, проспериращ град за хората с високо качество на живот, привлекателна градска инвестиционна среда и условия за устойчив растеж“, обясни кметът Валентин Ревански. За целта след проведеното анкетно проучване на граждани, институции и фокус-групи, са заложени конкретни инициативи за всички квартали на града. За „Каргона“, „Златен рог“, „Възраждане“, „Васил Левски“, например, освен ремонт на уличната мрежа, са предвидени и енергийна ефективност на жилищните сгради и облагородяване на междублоковите пространства.

В плана е заложено и изграждане на пешеходен мост през р. Тунджа в южната част на ж.к. „Граф Игнатиев“, изграждане на продължение на пешеходна улица „Г. С. Раковски“ през бившето военно поделение в посока Обходен път Изток и разработване на подробен устройствен план за територията на военното поделение.

В плана се предлага също реставрация и възстановка на Средновековната крепостна стена и превръщането й в туристическа атракция, както и провеждане на публичен конкурс за изготвяне на идеен проект на Минерална баня – Ямбол и изпълнение на избрания идеен проект след избиране на изпълнител. Сред приоритетите са също обновяване на техническата инфраструктура в Западна и Южна промишлена зона, изграждане на Бизнес център за научни изследвания, развитие и подкрепа на стартиращи предприятия и други инициативи.

Пълният текст на плана е публикуван в сайта на общината.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!