Обратно към категорията

Агнешко за Великден във всички социални заведения в община Болярово

Добавено на: 01.05.2024 11:10
Снимки: архивна
   

В Дома за стари хора в село Воден днес ще обядват агнешко по бурджийски, а на 5 май менюто, което потребителите са избрали е агнешка супа, печено агнешко и дроб сърма, съобщи директорът Златка Янева.

Традицията ще бъде спазена и в Защитеното жилище за лица с физически увреждания в гр. Болярово, където и тази година потребителите ще посрещнат Великден с печено агнешко.

Въпреки високите цени на агнешкото месо, във всички социални заведения приготвят празнично меню за Великден.

На Велики четвъртък, в социалните заведения ще бъде спазена традицията и задружно всички да боядисат великденските яйца. Потребителите и социалните работници заедно изработиха преди това и празничната украса, с която са украсени всички социални домове.

Ръководството на община Болярово отново се погрижи всички близо 230 потребители в десетте социални услуги да почувстват топлината на празника. На 30 април бяха раздадени от името на общинската администрация пакети с козунак, великденски яйца и сувенири за потребителите на защитените жилища в Болярово и Малко Шарково, в дома за стари хора във Воден, в центровете за настаняване от семеен тип за възрастни и за хора с деменция в Мамарчево, в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в село Малко Шарково, както и на потребителите, включени в проектите „Грижа в дома“ и „Асистентска подкрепа“.

Великденски пакети получиха от ръководството на общината и децата от Детска градина „Здравец“ в Болярово и филиалите й в селата Воден и Стефан Караджово.

Общо предоставените пакети от администрацията са над 300. А тези за децата бяха допълнени и със сувенири, изработени от родители в рамките на проекта „Модернизация на образователната система в Община Болярово чрез качествено интеркултурно образование", финансиран по договор № БС-33.22-4-006/21.08.2023 г., по Конкурсна процедура 33.22 - 2023, приоритет 4 на Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

Във всички 20 населени места в крайграничната община църковните храмове и параклиси ще бъдат отворени на празника Възкресение Христово, съобщи кметът Христо Христов.

Преди светлите християнски празници са почистени дворовете и пространствата около църквите и параклисите в крайграничната община. За поредна година обаче празнични служби ще има само в малка част от тях, поради липса на достатъчно свещеници, посочи кметът на Болярово.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!