Обратно към категорията

Антични и средновековни воини посреща днес Сливен

Добавено на: 06.10.2023 13:37
   

Участниците в Средновековния събор „Помни славата“ ще бъдат представени днес от 17 часа пред сградата на Общината. Те ще пристигнат в характерните облекла на антични и средновековни воини. Групите от различни краища на страната, гости от Румъния и Сърбия ще бъдат посрещнати от общинското ръководство. От площада пред администрацията ще започне живописно шествие по пешеходната зона на града.

На 7 и 8 октомври съборът продължава на терена на Късноантичната и средновековна крепост „Туида“. Жителите и гостите на града ще могат да наблюдават воински турнир, демонстрации на бойни умения. Ще има стрелба с лък. Ще бъдат показани походни жилища, древни занаяти, характерни за тогавашния бит вещи, кухня и др. В събота, 7 октомври, от 19,30 часа на откритата сцена на „Туида“ ще бъде представен историческият спектакъл „Заветът на Кубрат“. Концерт ще изнесат любимите на българската публика изпълнители от Националния фолклорен ансамбъл „Българе“. В края на вечерта ще има огнено шоу.

„Помни славата“ се превърна в запазена марка за Сливен. Събитието се организира за седма поредна година от екипа на „Туида“ и Общината и придобива все по-голяма популярност в страната. В тазгодишното му издание ще се представят близо 250 участници.

Съборът е част от празничната програма на Общината за Димитровден, празника на Сливен. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!