Обратно към категорията

Астрономическата обсерватория в Ямбол разкри два нови клуба за работа с ученици

Добавено на: 11.10.2021 10:39
   

Астрономическата обсерватория с планетариум в Ямбол разкри два нови клуба за работа с ученици - по роботика и космонавтика и по астрофотография, съобщи за БТА директорът на обсерваторията Светлана Кънева.
В тях любителите на астрономията ще изучават тайните на Космоса два пъти в седмицата извън учебната програма. За тази цел в близко време предстои обзавеждането на специален кабинет с компютърна техника.
Освен новите клубове ще бъдат сформирани 12 ученически групи от трети до 12 клас от всички училища в града. Обсерваторията подготвя експедиция до местността "Карандила" край Сливен, където младите астрономи ще наблюдават с телескопи звездното небе.
В началото на годината в обсерваторията беше монтиран дигитален планетариум, който е единствен в Югоизточна България. Изображенията върху сферичния таван на съоръжението се управляват от компютър и специално създаден софтуер. Цифровият планетариум е на стойност 141 000 лева и бе закупен от Министерството на образованието и науката, допълни Кънева.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!