Обратно към категорията

БЧК: Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!

Добавено на: 20.09.2021 16:28
   

Европейската седмица на мобилността е водещата кампания на Европейската комисия за повишаване на осведомеността за устойчивата градска мобилност и води началото си от 2002 г. В рамките на седмицата се отбелязва и Ден без загинали по пътищата – 21 септември, който акцентира на последствията от пътния травматизъм и за повече мерки за постигане целите на „Визия 0“.

В рамките на тази седмица, която тази година преминава под мотото: „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“, Областната организация на БЧК – Ямбол стартира провеждането на поредица от срещи на представители от сектор Пътна полиция“ към ОД на МВР - Ямбол с кандидати за водачи на МПС, които съвсем скоро предстои да станат правоспособни шофьори.

Първата от тях се проведе в учебната зала по първа помощ на БЧК - Ямбол и имаше за цел да се популяризира значението на първата помощ, като фактор за намаляване на жертвите и пътния травматизъм от една страна, но и да се дискутира по теми, свързани с пътната безопасност.

Гл. инспектор Тодор Мишинев, Началник сектор „Пътна полиция“ – Ямбол, предостави ценна информация за основните причини за инциденти на пътя и чести жертви, като се фокусира върху едни от най-уязвимите участници в движението – деца и възрастните хора.

Срещата завърши с апел към бъдещите шофьори за повече толерантност и уважение на пътя, а спазването на правилата за движение допринася за намаляване жертвите на пътя и е най – добрата форма за превенция на пътния травматизъм .


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!