Обратно към категорията

БЧК-Ямбол с демонстрация на техники по оказване на първа помощ при инциденти с деца

Добавено на: 11.09.2023 13:28
   

Демонстрация на техники по оказване на първа помощ при инциденти с деца от детска градина „Щурче“ в село Кукорево, община Тунджа – това е инициатива, организирана от Ямболската червенокръстка организация по повод отбелязването на Световния ден на първата помощ – 09 септември 2023г.

Отбелязването на Световния ден на първа помощ е възможност да се подчертае значението на първата помощ, като хуманен акт и ключов компонент на един по-широк подход, насочени към безопасността и превенцията на рисковете от травматизъм. Това е повод да се достигне до по-широка публика и да се опитаме да променим начина, по който света мисли за мерките по оказване на първа помощ.

Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец идентифицира децата, като доставчици на първа помощ и признава, че те съставляват голяма част от населението, която получава първа помощ в спешни случаи. Децата са значителна част от обществото, която има способността да участва  в спасяването на живота на своите връстници и членове на семейството според собствените си възможности.

По време на демонстрацията, под формата на игра деца на възраст 4-6 години бяха запознати със значението на първата помощ за предпазване от травматизъм, с материалите, които се използват за да помагат на своите връстници и усвояваха елементарни способи за справяне с различни травматични състояния.

Като за финал, всички деца и техни учители се хванаха за ръце, за да образуват традиционната в цял свят „Човешка верига“ в подкрепа на първата помощ за всички нуждаещи се.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!