Обратно към категорията

БЧК-Ямбол с обучения сред учениците за реакция и защита при бедствия и кризи

Добавено на: 20.10.2023 10:08
   

От 12 октомври 2023г., екипи от Ямболската червенокръстка организация стартираха поредица от обучения сред учениците от 1 – 12 клас на училищата, включени в списъка на иновативните училища в област Ямбол за учебната 2023/2024г.

Инициативата се осъществява по инициатива на училищните ръководства в рамките на проект „Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020г.

Основната цел е да се формират базови познания и практически умения за реакция и защита на децата и учениците при бедствени и други кризисни ситуации по начин, отговарящ на възрастовата специфика.

Под формата на игра, експерти от Ямболската червенокръстка организация запознават учениците с потенциалните опасности и рискове от природни бедствия, в т.ч. такива, които се причиняват от човешката дейност, причини за възникване, мерки за намаляване на риска и правила за поведение.

Ключов елемент по време на обученията е, учениците да се запознаят с възможните емоционални реакции при децата в училище, следствие от внезапно възникнала кризисна ситуация. Чрез ролеви игри, имаха възможност да пресъздадат съответната поведенческа реакция и техники за оказване на първа психологична помощ.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!