Обратно към категорията

БЧК-Ямбол организира училище по плуване и превенция на водния травматизъм „Приятели с водата”

Добавено на: 27.09.2022 14:07
   

Ямболската червенокръстка организация извършва подбор на деца на възраст между 7 - 11 години, за сформиране на групи от по 12 деца всяка, за обучение в училище по плуване и превенция на водния травматизъм на Областната организация на БЧК „Приятели с водата”- I-во, II-ро и III-то ниво.

Програмата е с обща продължителност 36 часа и има за цел изграждането на плувни умения и формиране на безопасно поведение във и около водата, за намаляване на риска от водни инциденти сред деца на възраст 7-11 години, чрез включването им в групи за обучение, в три нива, с елементи на надграждане за всяко ниво, по усвояване на основни плувни техники, начини за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент и елементарни способи за оказване на първа помощ при удавяне.

Занятията ще се провеждат два пъти седмично /вторник и четвъртък/, за времето от 16.00ч. до 17.00ч., на плувния басейн в ПГ „Васил Левски” в град Ямбол от квалифицирани обучители – треньори и специалист от БЧК-Ямбол.

Предвидено е обучението за I-во ниво да стартира на 25 октомври 2022г./вторник/, като всички занятия ще се провеждат при стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки.

При желание и интерес от страна на родителите, Ямболската червенокръстка организация е в готовност да сформира допълнителна група за обучение.

Родители, които желаят да включат деца си, трябва предварително да подадат заявление-декларация за съгласие по образец, предоставена от БЧК-Ямбол.

Обучението се извършва срещу заплащане, като цената покрива всички разходи, в т.ч. таксата за достъп на децата до плувния басейн.

След приключване на обучителната част от всяко обучително ниво, ще се проведе заключително занятие с демонстрации на усвоените умения. Всички деца ще получат грамоти за успешно преминаване на съответното ниво, сувенири и образователни книжки на тема водна безопасност.

За допълнителна информация на адреса на БЧК в гр. Ямбол, ул. «Димитър Благоев» №1.

Лице за контакт: Добриела Праматарова, специалист в БЧК-Ямбол, 0886 344 250.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!