Обратно към категорията

БЧК-Ямбол с поредна помощ за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Добавено на: 24.02.2023 15:03
   

В рамките на Националната благотворителна кампания на БЧК в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия, Ямболската червенокръстка организация окомплектова още 36 кашона с вещи и стоки от първа необходимост, събрани от индивидуални и корпоративни дарители от област Ямбол. В кампанията се включиха администрациите на общините Ямбол и „Тунджа“, разкрили пунктове за набиране на материална помощ в Комплекса за социални услуги за деца и възрастни в град Ямбол и малките населени места на община „Тунджа“.

След старателно сортиране и описване, съгласно изискванията, хуманитарната помощ отпътува за Националната складова база на БЧК в с. Лозен, от където ще бъде насочена към пострадалите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия.

Извозването се осъществи с транспорт на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, ангажирани с част от логистичната дейност в Националната благотворителна кампания на БЧК.

Като резултат, материални дарения са направили общо 75 индивидуални и корпоративни дарители, от които 18 са предоставили финансови средства в касата на БЧК – Ямбол.

Българският Червен кръст разполага с достатъчни количества хуманитарни помощи за покриване на заявените нужди от материални дарения, пристигащи от различни местни и международни канали.

Националната благотворителна кампания на БЧК продължава с набирането на финансови средства в подкрепа на пострадалите по следните начини:

  1. На разкритата банкова сметка:

Български Червен кръст

Уникредит Булбанк АД

BG64UNCR76301078660913

UNCRBGSF (за пострадалите от земетресението)

  1. В касата на БЧК – Ямбол, ул. «Димитър Благоев» № 1

  2. На кратък номер 1466 за всички мобилни оператори.

  3. Онлайн, през сайта на Българския Червен кръст:

 https://www.redcross.bg/donations/view?donid=25

Изразяваме дълбока благодарност към всички дарители и партньори на БЧК, които се включиха в кампанията в знак на съпричастност към пострадалите от бедствието.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!