Обратно към категорията

БЧК - Ямбол предостави парични средства за дете, пострадало при катастрофа

Добавено на: 05.07.2023 15:25
   

На 5 юли 2023г. в зала „Юбилейна“ на БЧК - Ямбол бяха предоставени парични средства за дете пострадало при пътнотранспортно произшествие. Гергана Георгиев, щатен специалист вСекретариата на Обл.С на БЧК - Ямбол, представи информация за дейността на Фонд за подпомагане на деца пострадали при пътнотранспортни произшествия и идеята около която се обединяват: Българският Червен кръст, Главна дирекция “Охранителна и пътна полиция” към МВР, Българската професионална футболна лига, Съюзът на българските автомобилисти, Българският футболен съюз, Министерство на здравеопазването, Министерство на транспорта, Асоциациите на производителите и на вносителите на автомобили, Здравноосигурителният институт и др. Подчертано бе, че партньорите работят съвместно на базата на подписано споразумение за сътрудничество в областта на превенцията на пътнотранспортните произшествия, като провеждат периодично информационни, благотворителни и фондонабирателни кампании за осигуряване на финансова подкрепа за лечение и рехабилитация на деца, които вследствие на пътна злополука са получили различни по степен увреждания.

Служителите на БЧК - Ямбол споделиха пред родителите на детето, че към организацията работят психолози - доброволци, които биха могли да разговарят с детето, при заявена нужда от страна на семейството.

Родителите споделиха за инцидента, който е претърпял детето им, благодариха за подкрепата на всички добри хора, които им помагат да забравят страшния ужас, който са преживяли.

В края на срещата бяха връчени финансови средства в размер на 1 000 лв. / хиляда лева / за лечение и рехабилитация на детето, което е със средно тежка степен на увреждане.

Станка Събева, гл.счетоводител в Секретариата на Обл.С на БЧК - Ямбол изготви пакет от документи, необходими за получаване на средствата, които бяха попълнени от родителите.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!