Обратно към категорията

БЧК - Ямбол успешно стартира лятно училище по плуване на 5 юли

Добавено на: 09.07.2021 13:22
   

На 05 юли 2021г. Ямболската червенокръстка организация успешно стартира ваканционната програма „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм 2021”.

Програмата се осъществява за единадесета поредна година и има за цел изграждането на начални плувни умения и формиране на безопасно поведение във и около водата, за намаляване на риска от водни инциденти сред деца на възраст 7-11 години, чрез включването им в обучение по усвояване на основни плувни техники, начини за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент и елементарни способи за оказване на първа помощ.

Занятията са общо двадесет и се провеждат всеки делничен ден на плувния басейн към ПГ „Васил Левски” в град Ямбол от квалифицирана обучаващ екип - треньор, воден спасител и специалист от БЧК - Ямбол.

Обхватът на програмата тази година е 36 деца, разпределени в три групи за обучение. След приключване на обучителната част, ще се проведе финално занятие с демонстрации и състезателни игри, като за победителите са предвидени специални награди.

Всяко дете ще получи грамота за успешно завършване на „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм 2021” и образователни книжки на тема водна безопасност.

Занятията се провеждат при стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!