Обратно към категорията

Без промяна на такса смет в Болярово за догодина

Добавено на: 24.12.2020 09:50
   

Размерът на таксата за битови отпадъци за 2021 г. в община Болярово да не се променя, решиха общинските съветници, които одобриха на последната си за годината сесия предложението на кмета Христо Христов. Таксата остава 3 промила за жилищните имоти и 11,50 промила за нежилищни имоти на юридически лица. Три декларации са постъпили до момента от юридически лица с желание да заплащат таксата според заявеното от тях количество битови отпадъци, съобразно вида и броя на съдовете за съхраняване и честотата на извозване. Едната е от СУ „Д-р Петър Берон“, стана ясно по време на заседанието.

Към 30 ноември постъпленията от такса битови отпадъци за тази

година са 180 357 лв. До края на годината се очаква общите приходи от таксата да достигнат 185 000 лв., а общата сума на разходите към края на годината да достигне 145 000 лв., коментира началникът на отдел „Бюджет и ФСД“ Мария Янчева.

За следващата година са планирани разходи от 200 хиляди лева. Предвижда се през новата година да се закупи нова сметоизвозваща машина.

Дейностите по предоставяне на услугата сметосъбиране и сметоизвозване за 2021 година ще бъде организирана във всички

населени места от общината. Услугата ще се извършва 4 пъти месечно за Болярово, 2 пъти месечно за селата Воден, Голямо Крушево, Ст. Караджово, Горска поляна, Дъбово, Шарково, Малко Шарково, Попово, Ружица и Мамарчево; веднъж месечно за останалите села.

Депонирането на отпадъците се извършва на регионалното депо в землището на с. Добрич, което се използва съвместно с община Елхово.

Дейностите по поддържането на чистотата на обществените места ще се организират от общината, като за тази цел ще се ползват и лицата, назначени по програми за временна заетост и лица, получаващи помощи по чл.9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!