Обратно към категорията

Без промяна в таксата за битови отпадъци в Болярово през 2024 г.

Добавено на: 20.12.2023 08:14
   

Таксата за битови отпадъци е сред точките в проекта за дневен ред на предстоящото на 22 декември заседание на Общински съвет - Болярово. Общинската администрация предлага такса смет и през 2023 г. да запази размера си от 3 промила за жилищни и 11,5 промила за нежилищните имоти, информира началничката на отдел „Финанси, бюджет, счетоводство, МДТ и ТРЗ“ Мария Янчева.

Без промяна е и годишната такса при ползване на съд за смет от юридически лица.

До края на годината се очаква общите приходи от такса битови отпадъци в бюджета на община Болярово да достигнат приблизително 220 000 лв. Повечето постъпления от таксата над първоначалния план е в резултат на събрани дължими такси за минали години, така наречените недобори, които към настоящия момент са в размер на 16 600 лв. Разходите ще са около 210 000 лв.

Услугата по сметосъбиране и сметоизвозване през 2024 г. ще се извършва 4 пъти месечно за Болярово, 2 пъти месечно за селата Воден, Голямо Крушево, Ст. Караджово, Горска поляна, Дъбово, Шарково, Малко Шарково, Попово, Ружица и Мамарчево; веднъж месечно за останалите села.

Дейностите по поддържането на чистотата на обществените места ще се организира от общината, като за тази цел ще се ползват и лицата, назначени по програми за временна заетост и лица, получаващи помощи по чл.9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!