Обратно към категорията

Без сериозни нарушения след операцията по метода „широкообхватен контрол“ в Ямболско

Добавено на: 26.07.2023 15:38
   

Съвместна специализирана операция по метода „широкообхватен контрол“ се проведе вчера на територията на ОДМВР – Ямбол. В акцията продължила 3 часа участваха служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР –Ямбол, РУ-Ямбол и РУ-Тунджа, както и представители от териториалните структури на, Агенция „Пътна инфраструктура“, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“,  Агенция "Митници" и БГ ТОЛЛ, които извършваха проверки по компетентност.  

Основната цел бе осигуряване безопасността на движението и ограничаване на предпоставките за настъпване на тежки пътно-транспортни произшествия и нарушения на Закона за движение по пътищата.
Проверките се извършиха на две места – път I-7 /пистата  до село Тенево/ и на изхода от Ямбол в посока Сливен.   
В хода на операцията, за времето от 9 часа до 12 часа, са проверени общо 171 МПС, както и 191 граждани. 104 водачи на МПС бяха проверени по надлежния ред за наличието на алкохол в издишания от тях въздух, като в пробите не бяха констатирани случаи на употреба на алкохол. Паралелно водачите бяха проверявани на изправност на документи, за притежание на съответното свидетелство за управление на МПС, за сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, за преминат годишен технически преглед на моторното превозно средство. От контролните органи са установени 17 нарушения по Закона за движение  по пътищата, за които са съставени 1 акта за установяване на административно нарушение и са наложени 16 глоби по фиш. Връчени са 23 ел. фиша. Едно нарушение, свързано с претоварване на товарен автомобил, са установили служители на „АПИ“.

Проверките по линия безопасност на движението продължават.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!