Обратно към категорията

В Безистена гостува една от най-добрите пътуващи изложби в страната

Добавено на: 11.07.2023 10:13
   

Ямболският Безистен е домакин на една от най-добрите пътуващи изложби през последните години у нас с живопис и рисунки на знакови имена в съвременното българско изобразително изкуство.

На 11 юли в Ямбол е официалното откриване на проекта „Стъпки във времето“. Организатори са столичната галерия „Арте“, Художествена галерия „Жорж Папазов”, Община Ямбол и Културно-информационен център „Безистен“.

Почитателите на живописта от града и гостите на Ямбол ще видят творби на Елза Гоева, Емил Попов, Захари Каменов, Зиятин Нуриев, Иван Газдов, Иван Димов, Любен Генов, Николай Янакиев, Румен Малчев, Станислав Памукчиев, Стефан Лютаков и още известни имена от каталога на галерия „Арте“.

Началото на проекта беше поставено през миналата година. В Ямбол „Арте“ представя третата част на „Стъпки във времето“ с повече от 35 произведения на съвременни наши автори, като специално място е отделено на творци, родени в Ямбол и региона – проф. Иван Газдов, проф. Иван Димов и Румен Малчев.

Официалното откриване е във вторник от 18.30 часа в Културно-информационен център „Безистен“.

Изложбата, която ще остане до края на август, е посветена на ямболския художник Румен Малчев, когото загубихме само преди няколко месеца. В негова памет на откриването Красимира Султанова – цигулка ще изпълни "Севдана" на Георги Златев – Черкин.

След Ямбол изложбата „Стъпки във времето“ ще гостува в Благоевград.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!