Обратно към категорията

Безплатен семинар за институции по достъп до информация се проведе в Ямбол

Добавено на: 29.04.2022 08:33
   

Безплатен информационен уебинар на тема „Прилагане на Закона за достъп до обществена информация – процедури, задължения и изпълнение“ се проведе онлайн в Ямбол от Фондация Програма Достъп до Информация (ПДИ) вчера. В него се включиха представители на общините Ямбол, Болярово, Стралджа и Тунджа, на Регионална здравна инспекция, Областна дирекция „Земеделие“, Областна дирекция на МВР и Регионално управление на образованието.
Пред участниците изпълнителният директор на Програма Достъп до информация Гергана Жулева представи основните изисквания към институциите по Закона за достъп до обществената информация, задълженията им за активно публикуване на информация, рейтинга на активната прозрачност и рейтинга на институциите в област Ямбол.
Адвокатите Кирил Терзийски и Стефан Ангелов разясниха тенденциите в активната прозрачност на институциите, повторното използване на информация от обществения сектор както и ограниченията на правото на достъп до информация и конкретни казуси от практиката по използване или прилагане на ЗДОИ.
Това е дванадесетия поред безплатен уебинар, който провежда фондацията в рамките на проект Форум „Достъп до информация“, като финансирането е осигурено с подкрепата на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проект Форум „Достъп до информация“ е подобрена прозрачност и отчетност на публичните институции.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!