Обратно към категорията

Биляна Кавалджиева встъпи в длъжност като Областен управител

Добавено на: 27.07.2023 11:11
   

Биляна Кавалджиева, новият областен управител на Област Ямбол, встъпи официално в длъжност. Постът бе предаден от досегашния областен управител Георги Чалъков на кратка церемония в четвъртък предиобед.

„Приветствам г-жа Кавалджиева с Добре дошла на поста областен управител на област Ямбол. Вече имахме възможността да поговорим и да си предадем работата, запознах я със случващото се в областта и новостите, така че разчитаме на един съвсем плавен преход в управлението на администрацията. Тръгвам си с удовлетворение от свършеното, а на госпожа Кавалджиева пожелавам успехи в работата“, каза Георги Чалъков.

Биляна Кавалджиева представи накратко приоритетите, към които предстои да се насочи работата на Областна администрация - безспорната нужда от приоритизиране на проблемите свързани с ВиК мрежата и пътната инфраструктура в областта, завършването на Болничния комплекс в неговия пълен вид с качествено оборудване и добри специалисти. Привличане на инвестиции към област Ямбол също бе едно от направленията, споменато от областния управител.

Кавалджиева обърна специално внимание и на сектор Култура, в който Областна администрация във времето е оказвала сериозна подкрепа и тя смята да възобнови тези традиции. Контролът за законосъобразност е едно от най-важните задължения на областния управител, на което тя, като юрист, обърна специално внимание.

„Обстоятелството, че голяма част от моите приоритети до голяма степен се припокриват с обещанията на вече действащите наши депутати ми дава увереност, че гледаме в една посока не обединени от политическата си принадлежност, а от стремежа за развитие на нашата област.“, коментира Кавалджиева.

„Осъзнавам, че някои от казаните неща звучат в сферата на добрите пожелания, но съм уверена, че имам подкрепата, а се надявам да имам и времето, да ги превърна в конкретни действия“, добави новият областен управител.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!