Обратно към категорията

Близо 178 000 къса контрабандни цигари в осветителни панели откриха митническите служители на граничен пункт "Лесово"

Добавено на: 03.07.2024 10:54
   

Голямо количество от 177 800 къса (8890 кутии) контрабандни цигари откриха митническите служители на Митнически пункт Лесово в LED панели за осветление, превозвани с товарен микробус. Проверката е извършена при провежданата съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.


На 30.06.2024 г., около 22:00 часа, товарният микробус с чужда регистрация пристига на МП Лесово на входящо трасе в страната, управляван от турски гражданин. Водачът е  декларирал, че превозва LED панели за осветление и аксесоари за тях от Турция за Нидерландия през България. По искане от служителите на Гранична полиция е извършена щателна проверка на превозното средство и товара. В хода на проверката митническите инспектори откриват при демонтаж на осветителните тела, че кухините между двете стени на LED панелите са пълни с цигари. Установени са общо 177 800 къса (8890 кутии) недекларирани и укрити цигари.Контрабандните тютюневи изделия са иззети. На водача на микробуса е съставен акт за административно нарушение.
Над 2,764 млн. къса контрабандни цигари са задържани от митническите служители на МП Лесово през първите шест месеца на 2024 г. Количеството е почти двойно повече в сравнение със същия период на миналата година, когато са били задържани 1,488 млн. къса цигари.


В повечето случаи акцизните тютюневи изделия са открити сред декларирани стоки в товарни автомобили, пътуващи от Турция за държави в Западна Европа, където пазарната цена на цигарите е значително по-висока.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!