Обратно към категорията

Близо 90 деца в неравностойно социално положение в община Тунджа получават безплатен топъл обяд в училище

Добавено на: 05.12.2022 14:48
   

Безплатно обедно хранене в училище от 1 декември получават 88 деца в неравностойно социално положение в община Тунджа, съобщи кметът Георги Георгиев. Инициативата се реализира съвместно с областната организация на Българския Червен кръст (БЧК) в Ямбол и ще продължи до 31 март догодина. 

Социалните трапезарии са открити в две начални училища в общината – в селата Завой и Крумово. За целта са отпуснати и 16 200 лева от общинския бюджет. Безплатен топъл обяд получават деца от семейства с материални затруднения, сираци и полусираци. 

Целта е повишаване на здравния статус на тези деца чрез осигуряване на рационално и балансирано хранене през зимните месеци, подкрепа на техните семейства и превенция на отпадането на учениците от образователната система, каза кметът Георгиев.

Проектът на БЧК се реализира на територията на общината от 2009 година насам. Безплатно обедно хранене по Програма „Топъл обяд“ на Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК са получили стотици деца в неравностойно положение от община Тунджа, добави кметът.

Източник: БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!