Обратно към категорията

БМЧК-Ямбол взе участие в турнира по утринна гимнастика „Ямбол ’22“ и инициативата „Спортувай с президента!“

Добавено на: 10.10.2022 15:27
   

В гр. Ямбол се проведе първото издание на Турнир по утринна гимнастика „Ямбол ’22“ и инициативата „Спортувай с президента!. В спортния празник, организиран от Община Ямбол се включиха 500 ученика от област Ямбол, Сливен и Бургас. Целта на празника беше популяризиране на спорта и здравословния начин на живот, като алтернативи в свободното време на деца и младежи.

Доброволците на БМЧК-Ямбол взеха участие в инициативата и направиха демонстрация по оказване на първа долекарска помощ. Доброволците заедно с медицинско лице бяха разположени на специален пункт, обозначен със знака на БЧК и имаха готовност при нужда да помогнат, като окажат първа психологична помощ и първа помощ на участниците.

Президентът на Република България, Румен Радев и кметът на община Ямбол, Валентин Ревански откриха двете инициативи, заместник-кметът на Община Ямбол, Енчо Керязов разясни регламента на състезателните игри.

Заместник-министъра на младежта и спорта, Петър Георгиев също поздрави участниците в инициативите и представи журито на турнира в лицето на: Нешка Робева, Маргарита Моллова и Милена Търничкова.

Президентът на Република България връчи лично награди на всички отличени отбори в състезанието, след което разговаря и се снима с партньори, участници и граждани в спортната инициатива.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!