Обратно към категорията

Богоявленският ритуал в Ямбол ще започне в 11:30 часа

Добавено на: 03.01.2023 16:43
   

В петък, 6 януари, в Ямбол ще се проведе традиционният ритуал по повод Богоявление, който ще започне в 11:30 часа с тържествен водосвет за успехите на Българската армия и нейните бойни знамена пред храм „Свети Николай Чудотворец“. На церемонията ще присъстват представителни части от гарнизон Ямбол, официални лица и граждани.

Литийно шествие ще потегли от храма в 11:50 часа и ще се отправи към моста в Градския парк, намиращ се до Минералната баня.

В 12:00 часа от моста ритуално ще бъде хвърлен Светия Кръст във водите на река Тунджа. Мъжът, който го извади, ще получи благословия за здраве от свещениците и награда от кмета на община Ямбол Валентин Ревански.

С всяка изминала година все повече са кандидатите, които скачат в реката, за да извадят Кръста.

Община Ямбол изяви желание по време на ритуала мостът да бъде отворен за всички граждани и в тази връзка беше проведен разговор с представители на Областна дирекция на МВР – Ямбол. Тяхното професионално мнение беше съоръжението да остане затворено и достъпът до него да бъде ограничен по време на хвърлянето на Светия Кръст, за да се спазват мерките за безопасност и да бъде избегнато струпването на много хора на моста. Веднага след като бъде изваден Кръстът, мостът ще бъде отворен.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!