Обратно към категорията

Болярово: Международна среща на Местни инициативни групи по проект

Добавено на: 17.05.2024 16:14
   

На 24 май от 15:30 часа в сградата на НЧ „Възраждане-1912г.“, град Болярово МИГ – Елхово – Болярово, съвместно с община Болярово, организира информационна среща в изпълнение дейностите по Проект „Еко-кошница, моля!“. Проектът е изпълняван съгласно административен договор № РД 50-54/17.03.2023 г. по подмярка 19.3 „Подготовка и изпълнение на дейности за сътрудничество на местни инициативни групи“ от мярка 19 „Водено от общностите местно развитие” от ПРСР 2014 - 2020 г.

Проект „Еко-кошница, моля!“ e за съвместни действия за транснационално сътрудничество  и  се реализира  в партньорство от три български  и  пет словенски местни инициативни групи.  Партньори от българска страна са МИГ Тунджа (водеща организация),  МИГ – Елхово – Болярово и МИГ Балчик – Генерал Тошево. Словенски партньори са  МИГ Горна Савиня и долината Шалек, МИГ от Похорие до Бохор, МИГ Обстолие в Козянско, МИГ Разноликост подежеля, МИГ Сподние Савинские долине.

Проектът е насочен към приобщаването на производители и преработватели, които отглеждат, преработват и използват здравословни, местни и органични храни, както и други заинтересовани страни, към целите на стратегията на ЕС „От фермата до трапезата“, подкрепяща развитието на справедлива, здравословна и екологично чиста хранителна верига.

На срещата в Болярово ще присъстват представители на партньорите по проекта, включително и представители от словенските партньори. На мероприятието община Болярово ще представи местни производители и тяхното производство.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!