Обратно към категорията

Болярово започва 2021-ва с над 1 млн.лв. преходен остатък

Добавено на: 28.12.2020 12:46
   

С близо 9 милиона лева бюджет приключва тази година община Болярово, което е около 1,5 милиона повече от първоначалния план. Най-много средства – 25 %, са изразходвани в социалната сфера. Следват образование и икономически дейности. 

„Поставили сме си задача и я следваме, община Болярово да не пропусне нито една възможност да кандидатства за финансиране от оперативните и национални програми. Само за тази година общата стойност на привлечените средства е над 5 милиона лева“, каза кметът на общината Христо Христов.

Започна изграждането на ново мултифункционално спортно игрище в Болярово. Приключиха и дейностите по рекултивация на старото сметище в града на стойност 648 000 лв. В ход са проектите по МИГ – Елхово – Болярово, които са за ремонт на тротоари и пътища и изграждане на нова фитнес зала в гр.Болярово.

Със собствени средства бяха извършени ремонти на улици и междублокови пространства в гр.Болярово и улици в с. Голямо Крушево, Стефан Караджово, Попово, Мамарчево, Шарково, Воден, Ружица, Ситово, Иглика, Денница и Оман. Обща стойност на текущите ремонти е 356 800 лева. Извършен е текущ ремонт на общинските пътища от ІV клас в общината за 68 000 лв.

Общината започна работа и по новия План за интегрирано развитие на общината за периода 2021-2027 г., който беше утвърден от Общинския съвет на заседание преди дни и в който са залегнали и бъдещите проекти за благоустрояване и разширяване на социалните услуги.

Продължава работата и по проекта „Да съхраним Европа – Умни исторически селища“ като партньор на 7 общини и сдружения от Испания, Португалия, Белгия, Хърватия, Италия, Латвия и Северна Македония. 

Общината е изразходвала близо 900 хиляди лева от капиталовата си програма за ремонт на уличната мрежа в общинския център и в 6 от селата. Около 10 хиляди лева сме използвали към момента за дезинфектанти, предпазни маски за всички жители на общината.

Община Болярово започва 2021-ва година с над 1 млн. лв. преходен остатък. Остават средства за догодина и от издръжката на 4-те социални заведения и 2-те защитени жилища.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!