Обратно към категорията

„България - това съм аз...“  

Добавено на: 04.03.2024 16:07
   

Емоция, непринуденост и любов към България - така може да се опише Тържественото честване на Трети март пред Мемориала на загиналите за Освобождението на България.

Четири похода от гр. Ямбол, с. Търнава, с. Чарган и с. Стара река се сляха на Бакаджика, заедно с жителите и гостите на община „Тунджа“ и направиха празника още по-мащабен. Начало на празника дадоха два трибагреника, които бяха разпънати под звуците на Химна на Република България.

На церемонията присъстваха Николай Костадинов - заместник-областен управител на област Ямбол, Атанас Христов - председател на Общински съвет „Тунджа“, Валентин Ревански кмет на община Ямбол и неговият заместник - Васил Александров, полковник Милен Димитров - командир на на Гарнизон Ямбол и 22-ра Авиационна база Безмер, Командири на военни формирования Ямбол - подполковник Иван Иванов, подполковник Димитър Полихронов и майор Юлиян Арсов, главен инспектор Любомир Донев от Областна дирекция на МВР - Ямбол, Илиян Анастасов - началник на Районно управление „Полиция“ - Тунджа, общински съветници от общините „Тунджа“ и Ямбол, кметове и кметски наместници от община „Тунджа“ и много гости.

Благодарствен молебен отслужиха техни благоговейнства отец Стоян и отец Жельо.

В празничното си слово кметът на община „Тунджа“ Станчо Ставрев акцентира върху саможертвата на героите, историческите събития през погледа на съвременниците и хората, които днес носят „Тунджа“ и България в сърцата си.

В програмата, с вълнуващ рецитал и изпълнения участваха Евгени Георгиев от с. Роза, Крисия Димитрова и Стоянка Чирпанлиева от с. Кабиле и Фолклорен ансамбъл „Тунджа“.

Многобройните присъстващи на Тържественото честване почетоха паметта на загиналите с поднасяне на венци и цветя на Паметника, а почетен караул бяха от Национално дружество „Традиция“ - Ямбол, с изнесените хоругви от храм „Свети Александър Невски“, който бе отворен за всички миряни.

Много патриотични стихове и песни отекнаха днес на Бакаджика, за да ни напомнят, че „България-това съм аз...“


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!