Обратно към категорията

Бюджетът на община Тунджа в размер на 35 млн. лева за 2023 г. беше приет

Добавено на: 30.08.2023 16:54
   

Общинските съветници приеха бюджета в размер на 35 035 745 лв. на община Тунджа за 2023 г. на днешното си заседание. Финансовата рамка беше гласувана с 15 гласа "за", трима против, двама въздържали се и в отсъствието на един съветник от залата.

За инвестиции в инфраструктура са заделени 9,4 млн. лв., като обектите обхващат ремонти във всички 44 села на общината. От тях 7,2 млн. лв. са капиталови разходи, а 2,2 млн. лева - за текущи ремонти. Над 1,7 млн. лв. от текущите ремонти ще бъдат инвестирани в подобряването на уличната мрежа, останалите са за ремонт на общинска пътна мрежа, читалища и други общински сгради.

От бюджета 27 на сто са за инвестиции в инфраструктурни обекти. За втора година инвестиционните разходи са на второ място след образованието (32,3 на сто от разходите). Това е показател кои са истинските приоритети за общината, подчерта на проведеното преди седмица обществено обсъждане кметът Георги Георгиев.

През 2023 г. общината има осигурено външно финансиране за 3,6 млн. лв., като 43,4 на сто от тях са за инфраструктурни проекти по Програмата за развитие на селските райони. Собствените приходи на общината е планирано да бъдат 6,6 млн. лв., финансирането от държавата е малко над 21 млн. лв., други трансфери и преходен остатък - 7,3 млн. лв.

За първи път в историята на държавата общините приемат бюджетите си по това време от годината и затова близо 80 на сто от обектите са изпълнени или в момента се работи по тях, коментира кметът Георгиев, който е член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България.

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!