Обратно към категорията

Читалище „Съгласие – 1862“ в Ямбол обяви дарителска кампания за ремонт на сградата си

Добавено на: 27.04.2024 08:50
   

Най-старото и най-голямо читалище в Ямбол обяви дарителска кампания за спешен ремонт. Покривът на 160-годишната сграда е силно компрометиран и има течове в помещенията и на сцената в зрителна зала, от ремонт се нуждае и фасадата, посочват от Народно читалище „Съгласие – 1862“ на фейсбук страницата си.

„В настоящата ситуация не сме в състояние сами да осигурим необходимите средства, с които да започнем тези дейности, с цел запазване и нормално ползване на читалищната сграда. Очакваме финансова подкрепа и от Община Ямбол. Сградата не е общинска собственост, но тя е собственост на всички граждани на Ямбол“, пишат от читалището.

По решение на общото събрание и читалищното настоятелство е разкрита дарителска сметка, която също е публикувана във фейсбук страницата на културната институция. Кампанията е под наслов „Срещни историята, спаси наследството“. 

„Това е не само най-старата, но и най-голямата културна институция, дом за школи и клубове, посещавани от деца, младежи и възрастни. Това е и единственият дом на Драматичния театър „Невена Коканова“, припомнят от ямболското читалище „Съгласие – 1862“. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!