Обратно към категорията

Даниел Асенов е боксьор номер 1 на БК „Априлец“

Добавено на: 23.12.2021 08:49
   

Даниел Асенов отново е боксьор номер 1 в класацията на най-добрите спортисти на БК „Априлец“ за 2021 г.

Церемонията по награждаването беше организирана от община „Тунджа“ и Управителният съвет на боксовия клуб.

„Вие сте една от емблемите на българския и на тунджанския спорт“, обърна се към най-добрите боксьори кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев. Той припомни, че БК „Априлец“ през годините има много национални и европейски шампиони и множество награди от турнири в България и чужбина и е на второ място в България след ЦСКА. „Ние безкрайно много се гордеем с вас, с вашите постижения и затова през всичките тези години община „Тунджа“ е от основните подпомагащи страни във финансирането на клуба“, подчерта Георги Георгиев и пожела на боксьорите здрава и спорна за спортни постижения 2022 г.

Боксьор номер 1, който през 2021 г. взе участие в олимпиадата в Токио и на световно първенство и завоюва първо място на турнир „Странджа“, сподели, че успехът зависи от всеки, най-важното е да полагаш усилия, да не се отказваш и да продължаваш да се трудиш.

На второ място е Иван Илиев спечелил три първи места в държавни шампионати в категория 63 кг за юноши.

Трети е Христо Илиев с две първи и едно второ място в кат. 80 кг за младежи.

На четвърто място е Никола Желязков, пети е Зарко Асенов, след това в класирането се нареждат – Марин Колев, Любчо Колев, Димитър Колев и Християн Ботев.

Боксьорите получиха награди и от БК „Априлец“, а треньорът Димитър Мутафов, който е и почетен гражданин на община „Тунджа“, подари на кмета Георги Георгиев статуетка „Най-верен спомоществовател“ в знак на благодарност за подкрепата.

Гости на церемонията бяха председателят на Общински съвет „Тунджа“ Нели Славова, зам.-кметът на община Ямбол Енчо Керязов, зам.-кметовете и секретарят на община „Тунджа“, кметът на с. Бояджик, директорът и зам.-директорът на Професионалната гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии, където учат част от боксьорите, и Катрин и Доника Димитрови, дъщери на дългогодишния председател на клуба Дойчо Димитров, които по традиция подаряват торта на боксовия клуб.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!