Обратно към категорията

Дарените осветителни тела през месец февруари са монтирани на различни улици в Ямбол

Добавено на: 12.04.2021 10:20
   

Осветителните тела, които бяха дарени през месец февруари, вече са монтирани на различни места в Ямбол. С една част от тях са осветени някои от главните улици, а останалите са поставени след сигнали на граждани.

Напълно осветени вече са няколко участъка в Ямбол, сред които ул. „Милин Камък“ - от ул. „Граф Игнатиев“ до ул. „Търговска"; от ул. „Милин Камък“ до обходен път „Изток“; от ул. „Николай Петрини“ до ул. „Милин Камък“; от ул. „Търговска“ до ул. „Николай Петрини“ и улица "Мраморно море". В ж.к. "Георги Бенковски" също са поставени 17 нови осветителни тела.

Уличните лампи, които са сменени след подадени сигнали от граждани, са 117 на брой в различни части на града. Те са с два пъти по-ниска консумация на електроенергия, а в същото време осигуряват по-висока осветеност на района.

Първоначално бяха дарени 150 броя осветителни тела, но след допълнителни сигнали бяха купени още 72 броя.

Инвестицията за икономичното осветление не е от общинския бюджет, тези осветители са закупени от кмета на община Ямбол Валентин Ревански.

Публикуваме пълен списък на адресите, на които са монтирани новите 222 улични лампи. Припомняме, че в Ямбол се предвижда цялостна подмяна на осветлението чрез кандидатстване за нисколихвен заем (с под 1% лихва на година) от Дружество по Закона за задълженията и договорите "Фонд за устойчиви градове" (ФУГ), създаден с цел изпълнение на финансов инструмент "Фонд за градско развитие", финансиран със средства от Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 за регионите София и Южна България.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!